de buitentekenset

Informatie over de 'buitentekenset' :

In het scheepvaartmuseum in Baasrode (St -Ursmarusstraat 137) maar ook in D'Oude Pomp in Vlassenbroek kan u een 'buitentekenset' vinden.

In de set vindt u papier, een tekenplank met klemmen om uw papier aan te bevestigen en tekenmateriaal ; potloden, stiften, houtskool enz.

Deze set kan u gaan lenen om op eigen initiatief de natuur in te trekken en de landschappen van Vlassenbroek en Broekkant te tekenen. Klop gewoon aan op beide locaties en vraag naar de set.

Zoek een geschikte plek om te tekenen. Hebt u een sterke band met een deel van deze polder of wilt u liever gewoon her en der wat losse schetsen maken – doe het zoals het u past. Dit landschap verandert en verdient het zeker om te worden vastgelegd. Maar kies wat u aanspreekt, het is tenslotte uw tekening over dit veranderende landschap en de omgeving.

Wat is belangrijk:

De tekening wordt in eigen stijl gemaakt maar er moet wel wat herkenbaar zijn van het onderwerp of de sfeer van de locatie waar het gemaakt is.

Natuurlijk is het gemaakt in Vlassenbroek of Broekkant of Baasrode (aan de Schelde). Het is buiten gemaakt en soms met wat foto’s of na-inspiratie thuis afgemaakt.

Als de tekening af is, leg je ze in de doos zodanig dat deze later gescanned kan worden en opgenomen wordt in het beeldboek, ook uw naam komt erin. Het copyright van de tekening wordt gedeeld met het kunstproject en we zullen altijd vermelden dat u de tekening maakte. De tekening blijft uw eigendom.

We willen natuurlijk graag dat er veel tekenaars meedoen. We hopen dat u trots bent onderdeel van dit project te zijn! Als u een tekening laat inscannen krijgt u later het boek. Want of u nu groot of klein in het boek staat, we maakten het samen en dat vieren we in herfst van 2015. Het wordt een beeldboek.

Met een vriendelijke groet en aarzel niet om contact op te nemen als er vragen zijn:

Wapke Feenstra – email: wapke@wapke.nl – 0488 814 234 – 0031 622 78 52 03